~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Εφημερίδα "ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" * Περιφέρεια Κρήτης -* Μηνιαία Τοπική* Σιλανίωνος 5 Αθήνα, 118 52 * email: kren@otenet.gr & kritikienimerosi@gmail.com * Τηλ.: 210-3465991 Fax :210-3465991
* Επιμέλεια σελίδας: Πάνος Σ. Αϊβαλής, δημοσιογράφος
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Απ' όλες τις αμφισβητήσεις η πιο γλυκιά, είναι αυτή που αδύνατοι σηκώνουν κεφάλι και αμφισβητούν τη δύναμη των ισχυρών"............. Bretolt Brecht

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

Μετάφραση [ Translate ]

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Γ. Γεννιά: "Πόλις Εάλω" «Σήμερα ο ελληνισμός πενθεί και η ιστορία μάς διδάσκει ότι τα λάθη του παρελθόντος δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται»

1453 -2017 - 564 χρόνια από την Άλωση
Πειραιάς 29/5/17

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ


Γ. Γεννιά: «Σήμερα ο ελληνισμός πενθεί και η ιστορία μάς διδάσκει ότι τα λάθη του παρελθόντος δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται»
Η επέτειος της άλωσης της Κωνσταντινούπολης είναι ημέρα μνήμης, αλλά και ανάδειξης της προσφοράς του Βυζαντίου στην ανθρωπότητα και των χαρακτηριστικών του πολιτισμού του, που ήταν η ελληνικότητα και η Ορθοδοξία. 
Στα μετέπειτα χρόνια μέχρι και σήμερα και στο μέλλον, «οι άσβεστοι φάροι του» το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ο ναός της Αγίας Σοφίας, θα αποτελούν σύμβολα της χριστιανοσύνης και θα θυμίζουν την υπερχιλιετή προσφορά της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.  
Η Πόλις Εάλω από τον οθωμανικό στρατό ύστερα από μια άνιση μάχη και διαμέσου της Κερκόπορτας. Στην άλωση συνέβαλαν και οι πολιτικές και θρησκευτικές έριδες, η αδυναμία βοήθειας από τη Δύση, η άσχημη οικονομική κατάσταση και η φυγή των κατοίκων, που οδήγησαν στη σταδιακή εξασθένηση και συρρίκνωση του Βυζαντίου.
Σήμερα ο ελληνισμός πενθεί και η ιστορία μάς διδάσκει ότι τα λάθη του παρελθόντος δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται. Οφείλουμε με υπευθυνότητα και ενωμένοι να οδηγήσουμε την πατρίδα μας στην αποτίναξη του οικονομικού ζυγού, στον οποίο μας έχουν οδηγήσει τα ξένα συμφέροντα, δημιουργώντας τις συνθήκες για ανάπτυξη του τόπου και ευημερία του λαού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου